La porta

 


La porta del mur és una narració breu del conegut autor de ciència ficció anglès H. G. Wells. Un conte sobre la nostàlgia, sobre el record de la infantesa en l’edat adulta.

La porta del mur és el viatge perillós que emprèn Lionel Wallace, un home que en el millor moment de la seva vida es demana per les oportunitats perdudes, pels camins que no ha emprès, per les portes que durant el seu recorregut vital no ha obert. S’adona que amb el pas dels anys s’ha anat tancant en una presó personal. Ha desatès la seva voluntat, ha oblidat els seus desitjos i s’ha allunyat de les seves inquietuds més profundes. Ara enyora amb més força que mai els moments feliços viscuts a la seva infància, quan tot era possible, quan encara tot estava per determinar.

La porta del mur és també un relat sobre de la relació entre la imaginació i la raó, del conflicte que implica haver d’escollir entre l’estètica i la ciència. La porta del mur parla de la vida, de les oportunitats que aquesta ens dóna i de la recerca de la felicitat .
La porta del mur és un espectacle en el que s’explica una història a partir de dues disciplines diferents. Dos llenguatges, el d’un actor i el d’un ballarí, es complementen en escena. Presentem una història a partir d’un joc calidoscòpic, la confrontació entre un ballarí i un actor que, cadascun des de la seva disciplina, revelen racons diferents d’una mateixa crònica. L’actor explica la història des del seu ara i aquí. El cos del ballarí narra l’experiència des d’un altra intimitat, la seva partitura és atemporal i simbòlica.